iPhone fórum

Vissza   iPhone fórum > iPhone > iPhone kérdések és válaszok

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
  #1 (permalink)  
Régi 10-31-2008
stefan logója
ForumBoss

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 827
stefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehet
Üzenetküldés MSN-en keresztül stefan részére Üzenetküldés Skype-on keresztül stefan részére
Alapbeállítás WinSCP használata

A WinSCP SSH kapcsolaton kommunikál az iPhone-al, így vezeték csatlakozása nélkül tudunk a telefonban keresni, másolni, törölni és minden olyan műveletet el tudunk végezni mint egy totalcommander szerű fájl kezelőben.Szükséged van egy működő Wi-Fi hálózatra. A legideálisabb, ha router-en osztod meg az internetet és így a számítógép és az iPhone azonos hálózatban vannak. Ha nincs router és a számítógép közvetlen Wi-Fi adapterét szeretnéd használni, létre kell hoznod egy kapcsolatot a számítógéped és az iPhone között. Erről már írtam egyszer itt: router vagy Access Point hálózat van, akkor nincs különösebb dolgod vele.

1. Lépj be a telefonon a Settings/Wi-Fi menübe.
2. Kattints a csatlakozott hálózat mellett lévő kis kék körre. (A csatlakozott hálózat elött kis pipa van)
3. Most láthatod a telefonod hálózaton belüli IP címét, ami körülbelül így néz ki: 192.168.1.44. Írd le ezt a számot.
5. Most menj a Settings/General/About menübe és ird fel a verzion számot (1.0.2 , 1.1.1 , 1.1.2 , 1.1.3)
6. Töltsd le a WinSCP-t és installáld a számítógépedre. (mivel egy iPhone felhasználó napi szinten használja javaslom készíts egy gyorsindító ikont a tálcán vagy az asztalon)
7. Indítsd el a telefonon az installert és keresd ki a System kategóriát és installáld az OpenSSH csomagot. Az installálás után kapsz egy üzenetet, hogy az SSH kapcsolat körülbelül 35 másodperc múlva fog felállni. Tapasztalataim szerint a kapcsolat sokkal-sokkal hosszabb ideig készül. Sokszór újra kellett indítanom a telefont és még akkor is csak sokatszori próbálkozásra találta meg. Kivételt képez a jailbreakelt 1.1.2 mert ott a törés elvégzése elött fel tudod telepíteni az SSh-t és mire mindennel végzel már működőképes.
8. Indítsd el a WinSCP programot és írd be a host name mezőbe az elöbb feljegyzett IP címet 192.168.1.4A User name mezőbe írd be : root A password mezöbe írd be a verziószámhoz illő jelszót:1.0.2 = dottie1.1.1 , 1.1.2 = alpine1.1.3 = Ez a telepítés módjától függ, ha iBrickr-es módszerrel telepítetted akkor: alpineHa más módszerrel akkor általában nem kér jelszót.A port számát hagyd 22-őn, És a protokol típúsát is SFTP-n.
9. Most nyomd le a save gombot, mert ezt a kapcsolatot elég sűsűn fogod használni. A kapcsolat nevének hagyd meg az IP címet így ha gond van a kapcsolódással tudod ellenőrizni a kapcsolat nevét a telefon IP címével.10. A most látott listából (ha csak ez az egy van akkor bocs) válaszd ki az imént lementett kapcsolatot és kattints a „login” gombra.

Eredeti cikk itt

Stefan
  #2 (permalink)  
Régi 12-26-2008
CuteP logója
Törzsvendég

Hely: Pápa
Összes hozzászólás: 203
CuteP hamarosan közkedvelt leszCuteP hamarosan közkedvelt lesz
Üzenetküldés MSN-en keresztül CuteP részére
Alapbeállítás

Sajna én nem találom installerbe a OpenSSH csomagot (cydiába igen) de még lenne kérdésem... mi ez a OpenSSH csomag, mi változás lesz a telefonomban (ami látszik) ill 2.2 software-nél mi lesz a "Jelszó"?
Még nem telepítettem fel, mert amíg nem tiszta a dolog nem kezdek neki!
Válaszol idézettel
  #3 (permalink)  
Régi 12-26-2008
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 128
iqunuqu hamarosan közkedvelt lesziqunuqu hamarosan közkedvelt lesz
Üzenetküldés MSN-en keresztül iqunuqu részére
Alapbeállítás

a jelszo: alpine. Változást nem fogsz észre venni az az openSSH valami csomag kezelő dolgo énis csak ennyit tudok rólla. kell és kész ennyi
Válaszol idézettel
  #4 (permalink)  
Régi 12-27-2008
Taylor logója
Tag

Hely: London
Összes hozzászólás: 43
Taylor elindult a közkedveltség útján
Üzenetküldés Skype-on keresztül Taylor részére
Alapbeállítás

Valaki tudna segitteni?Én még mindig nem tok belépni.
openssh státusza active.
ip:192.168.0.10
FN:root
PW:alpine

2.2 van fönt.
  #5 (permalink)  
Régi 12-27-2008
Taylor logója
Tag

Alapbeállítás

azt elfelejtettem irni,hogy gépem egy wifi adapterrel veszi a jelet.annak az ipje:05 a vége.
Ha ez jelent valamit.
  #6 (permalink)  
Régi 12-27-2008
Taylor logója
Tag

Alapbeállítás

Meg is van a hiba...
A kijelzönek müködni kell.
OFF-old az auto-lockot!!!!
Mert ha lezár nem megy az adat..
  #7 (permalink)  
Régi 12-27-2008
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 128
iqunuqu hamarosan közkedvelt lesziqunuqu hamarosan közkedvelt lesz
Üzenetküldés MSN-en keresztül iqunuqu részére
Alapbeállítás

az adat megy lezárt kijelzőn is, de mikor csatlakozni szeretnél elötte mindeképpen legyen bekapcsolva a telefon, ha adat másolás közben lezár az nem okoz problémát, ám következő csatlakozáshoz megint bekell kapcsolni, ez valami bug lehet. De ha totalcommandert+TPOT ot használsz akkor nem lényeg a wifi sem, meg a kijelző sem, ennek az a hátránya hogy nem látja csak a telefon 80% kb a totalcommander, és jogosúltságokat nem tudsz állítani, de képeket lementeni pl lelehet így is.
Válaszol idézettel
  #8 (permalink)  
Régi 12-28-2008
Taylor logója
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
iqunuqu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
az adat megy lezárt kijelzőn is, de mikor csatlakozni szeretnél elötte mindeképpen legyen bekapcsolva a telefon, ha adat másolás közben lezár az nem okoz problémát, ám következő csatlakozáshoz megint bekell kapcsolni, ez valami bug lehet. De ha totalcommandert+TPOT ot használsz akkor nem lényeg a wifi sem, meg a kijelző sem, ennek az a hátránya hogy nem látja csak a telefon 80% kb a totalcommander, és jogosúltságokat nem tudsz állítani, de képeket lementeni pl lelehet így is.
Köszi szépen.Minden frankón fut most :P
  #9 (permalink)  
Régi 07-01-2009
Ist Ist nem elérhető
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Ist elindult a közkedveltség útján
Üzenet iPhone 3.0

Sziasztok!

Pár napja vettem 1 iPhone-t,szertettem volna rá programokat tölteni,amikor szembesültem avval,h ez nem is olyan egyszerü.
Addig eljutottam,hogy winscp-vel hozzá tudnék férni,de nincs a telefonon installer program,és nem tudom,hogyan tudnám rá feltenni.
A telefonon most 3.0-ás verzió van,és ehhez nem nagyon találtam semmit.
Nagyon megköszönném,ha tudnátok segíteni.

Ist
Válaszol idézettel
  #10 (permalink)  
Régi 07-02-2009
reactive logója
Moderátor (Support)

Összes hozzászólás: 2.150
reactive dicsőséges fénysugárreactive dicsőséges fénysugárreactive dicsőséges fénysugárreactive dicsőséges fénysugárreactive dicsőséges fénysugárreactive dicsőséges fénysugár
Üzenetküldés Yahoo-n keresztül reactive részére
Alapbeállítás

Miért nem szinkronizálod rá iTunes-val?
Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
ssh, winscp

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 04:45 , a GMT +1 időzóna szerint.