Sokmindenkivel előfordul, hogy a PC-jét restore-olni kell. Ilyenkor új iTunes is lesz és ha rádugjuk a telefont, akkor az ugye ő saját üres iTunes Libray-val akarja szinkronizálni, ami azt eredményezi, hogy minden letörlődik a telefonról. Ez bizony bosszantó lehet, főleg ha fent van egy rakás alkalmazás. Noss erre is van megoldás, ami működik jailbrekelt és nem jailbreakelt telefonon is egyaránt.
Kezdjük a nem jailbrekelttel, mert az egy két lépéssel könnyebb. Dugjuk rá a szűz iTunes-ra a telefont. Várjuk meg még felismeri. Elösször nem fog csinálni semmit, mert nincs semmi kipipálva (gondolok itt Appliactions, Music, Videos stb szinkronizálásra). Kattintsunk jobb gombal a bal oldali menüben a teleonra és válasszuk a "Transfer Purchases" lehetőséget. Ennek hatására az iTunes bemásolja a saját Libray-ba az alkalmazásokat és ezek után már láthatjuk a telefon Appliactions fülénél, hogy ott vannak kilistázva az alkalmazásaink. Ezek után annyi a dolgunk, hogy bepipáljuk a "Sync Appliactions", meggyőzödni róla, hogy midegyik ki van pipálva és utánna nyomni egy Sync-t. Ezzel kész is.
Jailbrekelt telefonnál ez azért nem működik mert csak a legálisan letöltött alkalmazásokat tranfer-eli az iTunes, a többiről nem vesz tudomást. De könnyen jobb belátásra lehet bírni. A művelethez szükségünk lesz az Installous-ra. Nyissuk meg a beállításokban kapcsoljuk be a iTunes Sync-t. Indítsuk újra a telefont és miután újraindult a történet ugyanaz mint a nem jailbreakelt telefonoknál (lásd fentebb).
Ezt én végigcsináltam és működik. Egyenlőre csak az alkalmazásokkal tudtam megcsinálni a többivel nem, de
próbálkozom, bisztos van rá mód.