iPhone fórum

Vissza   iPhone fórum > iPhone > iTunes

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
  #1 (permalink)  
Régi 10-27-2008
UndokBeka logója
Törzsvendég

Hely: Butapest
Összes hozzászólás: 334
UndokBeka hamarosan közkedvelt leszUndokBeka hamarosan közkedvelt lesz
Alapbeállítás 30 másodpercnél hoszabb csengőhang készítése

Üdv!
Elérkezett a pillanat, amikor elmondom külön topicban is. A lényeg, hogy: 1: PC-n müxik 2: szükség van hozzá a Total Comanderre 3: szükség lesz még a T-pot nevű google scripts alatt megtaláltható kis cuccra.

Első lépés, miután leszedtük a T-potot, hogy bemegyünk a zip file-ba, és amikor a TC rákérdez, hogy mi akarjuk-e azt, hogy ez települjön a TC alá, akkor IGEN-t nyomunk, enélkül semmit nem ér az egész.

Második lépésben kreálunk egy harminc másodperces csengőhangot valahogy (én általában a kívánt számból iTunes-ban kivágom az első 30 másodpercet, majd AAC-re konvertálom) Ha ez megvan, át kell nevezni ugye m4a-ról m4r-re, majd az m4r-et futtatni. Nagyon fontos, hogy mielőtt ezt megtettük, szedjük le a zenéről a borítót, illetve minden sallangot, ami nem a Name-nél van és csak ezután konvertáljuk AAC-be. No ha bekerült a 30 másodperces zene a Ringtones-hoz, szinkronizáljuk a telóval. Ha mindent jól csináltunk, akkor a telefonon a 30 másodperces dallam lesz hallható.

Harmadik lépésben nyissuk meg a Total Commandert, menjünk a Network Neighborhood-hoz és ott lesz egy T-Pot ikon. Ha arra rákattanunk, akkor látni fogjuk a telefonunk könyvtárát, illetve egy jó részét. Katt rá, majd menjünk be az Itunes Control\Ringtones mappába. Ha eddig nem volt csengőhangunk, akkor egyszerű, mert az ott levő egyetlen file nevét kell megjegyezni. Ellenkező esetben meg kell hallgatni mindet és megkeresni azt a számot, amit előzőleg szinkronizáltunk, illetve majd szeretnénk teljes zeneként hallani a telón. Ha sikerült megtalálni, akkor érdemes átmásolni valahova, vagy kijelölni, hogy később is emlékezzünk rá.

Negyedik lépésben megfogjuk szépen iTunes-on belül azt a számot, amit szeretnénk hallani teljes terjedelemben. Az előzőleg kreált 30 másoidperces verzióra már nincs szükségünk, így azt törölhetjük. A teljes számot konvertáljuk AAC-be, majd nyomjunk neki egy ctrl+c-t. Váltsunk át Total Commanderbe, majd illeszük be a file-t ctrl+v-vel valahova (ez lehet akár a Ringtones mappa is a telefonon). Ha ezzel megvagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy átnevezzük a kiterjesztést m4r-re m4a-ról, illetve a file nevét arra, amit előzőleg megjegyeztünk.

Ötödik lépésben nincs más dolgunk, mint kiválasztani a telón a Settings, Sounds, Ringtone alatt azt a számot, amit most kreáltunk. Ha mindent ügyesen csináltunk, akkor szólni fog teljes terjedelemben. Persze ehhez még az is kell, hogy a hangposta legyen teljesen kikapcsolva, ellenkező esetben kb 30 mp után ha hívnak minket, átmegy a hívás a hangpistára. Ha valami nem vili, akkor majd csinálok egy képes postot is, de az kicsit több időbe tellik.
  #2 (permalink)  
Régi 10-27-2008
stefan logója
ForumBoss

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 830
stefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehetstefan sok mindenre büszke lehet
Üzenetküldés MSN-en keresztül stefan részére Üzenetküldés Skype-on keresztül stefan részére
Alapbeállítás

A T-pot nevezetű program letöltése és installálása a következő helyről.
T-pot install

stefan
  #3 (permalink)  
Régi 10-28-2008
Törzsvendég

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 128
iqunuqu hamarosan közkedvelt lesziqunuqu hamarosan közkedvelt lesz
Üzenetküldés MSN-en keresztül iqunuqu részére
Alapbeállítás

Thx az infót majdtesztelem de most melo van, amúgy valahol ovastam énis már hasonlót, de nem találom sehól.
Válaszol idézettel
  #4 (permalink)  
Régi 09-17-2009
geryke logója
Tag

Összes hozzászólás: 72
geryke elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás

Hy! Nekem ez a megoldás túl bonyolultnak néz ki. Találtam egy 1xűbbnek tűnő megoldást iClarified - iPhone - How to Create Ringtones Directly on your iPhone ! , viszont ehhez kellene a telón egy Installer nevű appnak lennie, ami elvileg hasonlő a Cydiához. Viszont eddig úgy olvastam, h erre az app-ra csak úgy tudok szert tenni, ha a JBt redsn0w helyett Pwange Tool-al csinálom. Van erre más megoldás? Vagy létezik már könnyebb módja a dolognak, mint a fent leírtak?
  #5 (permalink)  
Régi 09-17-2009
geryke logója
Tag

Összes hozzászólás: 72
geryke elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás

Na, időbe került de megleltem a megoldást! A Cydiában van egy Ringtones app, ami a szifonra felnyomott mp3akból kreál csengőhangokat! Jelneleg a 3as verziót tudtam megszerezni, de ebben még csak a gyors csengőhang előállítás szerepel, az update verzióban elvileg lesz advanced opció is, ahol pontosan beállíthatjuk, h a zeneszámunkból pontosan mekkora részt szeretnénk átkonvertálni.
  #6 (permalink)  
Régi 10-30-2009
Tag

Összes hozzászólás: 53
Robzie70 elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás

Az első hszben leírtalhoz JB kell, igaz?
  #7 (permalink)  
Régi 03-17-2010
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Atthead elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás

Ejha, működik, és nem kell JB sem. Köszi!
Válaszol idézettel
  #8 (permalink)  
Régi 03-18-2010
Tocso logója
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 4.538
Tocso különleges adottságokkal rendelkezikTocso különleges adottságokkal rendelkezik
Alapbeállítás

Szifon repo ott a anyring minden tefon lévő mp3 stb berakhatsz csengőnek és
üzenethang nak
  #9 (permalink)  
Régi 03-26-2010
Új tag

Összes hozzászólás: 4
Harpimano elindult a közkedveltség útján
Alapbeállítás

Hello ez nekem mind szép és jó ,de én örülnék annak a kis filmnek. addig is probálkozom .köszi.
Válaszol idézettel
Válaszol
Tags: , ,

Címkék
30 másodperces csengőhang, aac, csengőhang, hosszú csengőhang, network neighborhood, ringtones, sound, t-pot, total commander

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 01:22 , a GMT +1 időzóna szerint.