09-17-2009
|
 |
ForumBoss
|
|
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 812
|
|
Lassan itt a kötelező biztosítás kampány
Minden évben, úgy néz ki utolsónak az ideiben, ismét itt az örült 2 hónapos kötelező időszak novembertől december végéig.
Te mi alapján kötöd meg a köteleződet és hogy választod ki a neked tetszőt? Mi az elsődleges? Ár, vagy kényelem ami a kötést érinti?
Mitől választasz drágábbat, vagy olcsóbbat vagy számodra mi a fontos?
stef

09-17-2009
|
 |
Törzsvendég
|
|
Hely: Blue planet
Összes hozzászólás: 1.164
|
|
Mondja meg nekem valaki, hogy a kötelezőben van-e valami amiért a drágábbat érdemes választani?
Nekem DAS ( D.A.S. JogSzerviz - jogvédelem, jogvédelmi biztosítás, jogsegély) biztosításom is van, azt tapasztaltam hogy ettől, valamiért fosik minden biztosító, pedig nem szoktam mondani, de van matrica az autómon, és rákérdeznek.
|

09-17-2009
|
 |
Új tag
|
|
Hely: Budapest-Honolulu
Összes hozzászólás: 24
|
|
Sziasztok!
Első körben, nem ez az utolsó kötelező biztosítás kampány - mármint a megszokott módon igen, de lesznek változások.
2009-ben a kötelező biztosítás váltás ugyanúgy zajlik majd le mint eddig. 2009.11.01.-től 2009.12.01.éjfélig lehet felmondani a meglévő köteleződet, majd 12.31.-ig kell megkötni a választott biztosítóval az új biztosítást, ami 2010.01.01. 0-órától lesz érvényben.
2010-től a biztosítási szerződés felmondása csak évforduló előtt 30 nappal lehetséges.
De aki 2009-ben vált, annak marad minden ugyanúgy mint eddig, egészen addig amíg nem vesz egy új járművet.
Tegyük fel Pistike vesz egy kocsit 2010.04. hónapban. Akkor ő 2011.04.-hó előtt 30 nappal tudja csak felmondani a kötelezőjét, és akkor tud új biztosítást kötni.
|

09-17-2009
|
 |
Új tag
|
|
|
|
A D.A.S. jó szerintem is! Viszont biztosítási probléma esetére vannak nagyon jó ügyvédek is, akik sikerdíjért dolgoznak, és az Ő %-ukat már eleve belekalkulálják a kártérítési összegbe. Ez a megoldás talán még jobb, mert itt nincs jogvédelem biztosítási díj - ami nem vészes amúgy - de nem egy olyan ügyvéd van akinek elég csak egy levelet írnia ez ügyben az adott biztosító társasághoz
|

09-17-2009
|
 |
Új tag
|
|
|
|
Stefan!
Mindenképpen ajánlom Neked az internetes online biztosítási alkuszok szolgáltatását.
Jó esetben minden biztosítóval le vannak szerződve, + olyan kedvezményeket is igénybe tudsz venni, amiket ha elmész egy biztosítási kirendeltségbe nem kapsz meg. pl online kedvezmény.
Természetesen a kötelező biztosítás ára sem mindegy, mert a mai világban minden forintnak van helye.
Azt ajánlom, ha 1-2-3 ezer forint a különbség a legolcsóbb kötelező biztosítás és egy nagy biztosító árajánlata között, akkor nagy biztosítóval pl: Allianz, Aegon, Generali, Uniqa; szerződj. De ha több, akkor jó a legolcsóbb is 
2009-ben úgy tudom a Wabard Biztosító volt a nyerő az év közbeni kötéseknél és a biztosító váltás időszakában is.
|

09-17-2009
|
 |
Törzsvendég
|
|
|
|
Idézet:
Som Béla eredeti hozzászólása
A D.A.S. jó szerintem is! Viszont biztosítási probléma esetére vannak nagyon jó ügyvédek is, akik sikerdíjért dolgoznak, és az Ő %-ukat már eleve belekalkulálják a kártérítési összegbe. Ez a megoldás talán még jobb, mert itt nincs jogvédelem biztosítási díj - ami nem vészes amúgy - de nem egy olyan ügyvéd van akinek elég csak egy levelet írnia ez ügyben az adott biztosító társasághoz 
|
Abban talán egyetértünk hogy egy válóperekre szakosodott ügyvéddel semmire sem megyek egy biztosítási vitában.
Nekem a DAS Horvátországi utazásom során bizonyította hatalmát, amikor autópályán sebesség tullépés miatt a jogsimat akarták elvenni. Azt tudjuk hogy más országban a jogsi elvétel azonnal a helyszínen történik, nem mint itthon hogy majd értesítenek mikor kell beszolgáltatni. Akkor kijött egy fickó, elmondott valamit a rendőröknek, az mondta hogy írjam rá a jegyzőkönyvre hogy nem értem a nyelvet és nem tudom mit tartalmaz, aláírás. Vissza adták azonnal a jogsimat, 2 hónap múlva kellett befizetnem 2900 Ft-ot.
Ezt hogy intézhetem el itthoni kötelező vagy casco biztosítómmal??? Szerintem még az ügyvédemmel sem.
|

09-17-2009
|
 |
ForumBoss
|
|
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 812
|
|
Na profi a színen  A MÁV biztosító miért halt meg? Sokan esküdöztek rá még tavaly.
stef

09-17-2009
|
 |
Törzsvendég
|
|
|
|
Mindegy kinek fizetsz csak legyen róla papírod. A szívás annak van akinek a pancser biztosító kellene kárt megtérítsen, viszont ezt te nem tudod megválasztani hogy ki okozzon neked kárt, és hogy neki hol legyen biztosítása.
|

09-17-2009
|
 |
Új tag
|
|
|
|
A Horvátországi témában igazad van  Ezt cascora és kötelezőre sem tudod intézni az tuti.
Az ügyvéd témánál maradva vannak speciálisan biztosítás jogra szakosodottak, sőt olyant is ismerek személyesen is, aki 20 évig az allianz-nál dolgozott.
Na Ő az akitől menekülnek a biztosítók!
|

09-17-2009
|
 |
Törzsvendég
|
|
|
|
Idézet:
Som Béla eredeti hozzászólása
A Horvátországi témában igazad van  Ezt cascora és kötelezőre sem tudod intézni az tuti.
Az ügyvéd témánál maradva vannak speciálisan biztosítás jogra szakosodottak, sőt olyant is ismerek személyesen is, aki 20 évig az allianz-nál dolgozott.
Na Ő az akitől menekülnek a biztosítók!
|
Én ismerek egyet, de szerinted hány ügyvéd lehet országosan akinek a közlekedés a szakterülete? Azt nem is merném kérdezni hogy megyénként hány van? Tőlem, 100 km-re van a legközelebbi.
|
|
Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
|
|
|
| Téma eszközök |
|
|
| Megjelenítési módok |
Egyenes mód
|
Hozzászólás szabályai
|
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja
A HTML kód kikapcsolva
|
|
|
A pontos idő 03:19 , a GMT +1 időzóna szerint.
|
|